Hoe zit dat nou, met die deuren?

Hoe zit dat nou, met die deuren?

Als je me volgt dan weet je dat ik elke week iets post met een foto van een deur erbij. Altijd een mooie, regelmatig vanuit het buitenland, en altijd met mijzelf op de voorgrond. Nu krijg ik af en toe de vraag waar dit vandaan komt  – dus deze blog geef je een inkijkje!

Ik houd enorm van reizen. Op mijn 26e heb ik met een rugzak om letterlijk de hele wereld rondgereisd. Van India via Nepal,Thailand en Vietnam naar Indonesië, Australië en Nieuw Zeeland en vervolgens via de Cook Islands en Hawaii om de andere kant van deze aardbol weer naar huis gevlogen. Na een jaar en een week was ik weer in ons kikkerlandje. Tip: nooit in januari terugkeren, dat viel niet mee…

Mijn reisverslaving is nooit meer opgehouden, en binnen Europa is Italië favoriet. Dit voorjaar zat ik in Umbrië en in augustus in Puglia, wat een prachtig land is het toch. Met name de architectuur vind ik mooi – naast het lekkere eten, het heerlijke klimaat en de aardige mensen. Emaar zeker ook de mooie architectuur. Al gauw viel het me op dat er zoveel prachtige deuren zijn. Dat werd dus een verslaving, mooie deuren fotograferen. Maar niet alleen in het buitenland, ook hier in Nederland zijn enorm veel mooie gebouwen met idem deuren.

Voor een blog is het belangrijk dat, zeker bij een ZZP-er, mensen de persoon achter het bedrijf zien en leren kennen Foto’s met mij erop, ook al hoeft dit van mij nou echt niet zo nodig, zijn zakelijk gezien dus een goed idee. Nou heb ik op reizen vaak mijn eigenamateur  fotograaf bij me en hebben we ondertussen een lichte beroepsdeformatie; we kunnen geen mooie of aparte deur meer voorbij lopen zonder dat we een foto maken. Geloof me, ik kan nog járen vooruit – zoveel foto’s heb ik nog. Hierbij ook weer een prachtig exemplaar: zie je dat gouden kroontje bovenin?

Maar die foto’s staan natuurlijk ergens voor. De deur naar meer kennis openen, naar meer inzicht, slimmer werken; dat is waar het mij om gaat. Pas toen ik de link ging leggen tussen de kennisoverdracht waar ik voor sta en wat ik wil betekenen, toen ging het pas leven. Daar is het allemaal om te doen. En dan is een deur een prachtig beeld, zowel letterlijk als figuurlijk!