Veel sneller mail verwerken? Gebruik de Outlook webversie!

Ik denk dat ik niet de enige ben die standaard de desktopversie van Outlook gebruik. Het is een gewoonte en ik kan er uitstekend mee uit de voeten, dus why bother om iets anders te gaan proberen.
Maar wat nou als je echt VEEL sneller en makkelijker je mail kunt verwerken in een andere versie? Dat kun jij ook, ik heb het hier nl. over de Outlook webversie, die iedereen die een M365 account heeft standaard krijgt meegeleverd. Gewoon even inloggen via office.com. Microsoft geeft de webversie vaak de nieuwste features mee en ik ontdek er steeds meer en word ook steeds enthousiaster over deze versie van Outlook.
Vandaag deel ik graag hoe je, met name als je veel mails krijgt, deze snel en super makkelijk kan verwerken. Scheelt je echt tijd!

Gebruik in de webversie eens de sneltoets Shift+?. Dan kom je bij een sneltoetsoverzicht en als je vaker sneltoetsen gebruikt zal je opvallen dat in deze versie slechts 1 letter genoeg is. In de “gewone|” versie is het altijd een combinatie van toetsen, vaak met Shift en/of Ctrl en die zijn nu eenmaal wat lastiger te onthouden. Maar in deze versie is dat dus verleden tijd!

Hierbij een aantal handige sneltoetsen op een rijtje:
N = nieuwe mail
Q = als gelezen markeren
U = als ongelezen (unread) markeren
E = archiveren, in je standaard archiefmap
V = archiveren, je krijgt nu je mappen te zien
C = bericht categoriseren

En deze mag niet ontbreken, ook al is hij gelijk aan de desktopversie: Ctrl+Enter: mail versturen.

En natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden. Wil je alle sneltoetsen bekijken? Druk op Shift +?  En verbaas je over alle mogelijkheden. Een sneltoets met maar één letter, dat werkt makkelijk! Zo hoef je niet hele combinaties te onthouden. En het werkt super als je van vakantie terugkomt en tegen een berg mails aan zit te hikken!

Om ze optimaal te gebruiken heb ik hier nog 2 tips voor je:
TIP 1: Verwerken van mail is dus handiger in de webversie, voor het uitsturen van mail geef ik nog steeds de voorkeur aan de desktopversie ivm meer opties.
TIP 2: werk met een Focused inbox zodat je onderscheid kunt gaan maken tussen belangrijke en minder belangrijke mails. Eenmaal instellen en dan heb je er veel plezier van.

Zijn deze tips voor jou een open deur? Hartstikke fijn natuurlijk. Maar kan ik voor jou deuren openen, volg me dan of stuur me een connectieverzoek. Dan mis je nooit meer een handige tip. Voor meer info over mijn trainingen verwijs ik je naar mijn website progressa.nl. Voel je vrij om contact op te nemen als je een vraag hebt, wie weet kan ik je verder helpen.