Copilot: AI in Outlook

De ontwikkelingen op het gebied van AI gaan razendsnel. Gisteren werd bekend dat de betaalde versie van Copilot, de AI van Microsoft 365, beschikbaar wordt voor iedereen. Totnutoe was het er alleen voor bedrijven die meer dan 300 licenties kochten, dus niet echt voor het MKB.
Het enige nadeel is dat de betaalde versie van Copilot: hij is in het Engels en niet goedkoop (ca. €30 per maand). Het voordeel van deze versie is wel dat hij helemaal op jouw organisatie gericht is en dus alle informatie kan combineren. Volgens Microsoft is het “the most powerful productivity tool on the planet”!

Nu zijn er ook alternatieven voor Copilot en die zijn nog gratis ook. Het verschil is dat zij niet over alle info & bestanden van jouw organisatie beschikken dus minder toegevoegde waarde kunnen bieden. Toch is het heel interessant en kan het je slimmer laten werken.

Als je bijv.de Edge browser opent en je aanmeldt zie je in de zijbalk rechtsboven ook Copilot verschijnen. Deze is gratis en praat Nederlands!
Daarnaast is er natuurlijk ChatGPT, deze versie gebruik ik al een aantal maanden met veel plezier. Wist je dat dit ook een prima tool is om stukken te vertalen?

Maar waar kun je AI nu voor gebruiken in de gratis versie? Hierbij een aantal concrete tips:
– Opstellen van mails. Geef een paar steekwoorden en liefst nog wat context mee en hij maakt een prima opzet.
– Van een formele mail een informele maken, bijv. van u naar je – in een handomdraai gebeurd.
– Samenvattingen van lange mails, zo gepiept. Je mag aangeven in hoeveel zinnen je de samenvatting wil hebben!
– En bijv. twee stukken met elkaar laten vergelijken en dit in een tabel zetten.

Gebruik jij AI al in je werk, en waarvoor?