Timemanagement: practice what you preach

In mijn vorige post vertelde ik dat vrijheid een belangrijke waarde voor mij is. Dat heeft veel te maken met mijn liefde voor reizen – en mijn voorliefde voor een zonniger klimaat :-).
Als ik verhalen las van mensen die een reizend bestaan en werken combineren, de digital nomads, dan klonk mij dat altijd geweldig in de oren. Ik kan gerust zeggen dat het me een droom leek. Vanuit een mooie bestemming kunnen werken maar ook genieten van het leven, dat leek mij altijd het toppunt van een goed leven. In werkelijkheid zat ik afgelopen winter in m’n uppie op mijn piepkleine werkkamer te werken aan mijn nieuwe trainingsaanbod – waarover meer in mijn volgende blog.

Maar afgelopen maand is het gelukt, ik heb mijn droom gerealiseerd! Samen met vriend en hond ben ik naar Toscane vertrokken, vlak onder Florence in de Chiantistreek. Daar heb ik een maand gewoond en gewerkt, op een locatie met prachtig uitzicht en prima wifi. Omdat vriend ook op afstand kon werken (wat een geluk!) zat er al gauw een vaste structuur in onze dagen. Ik kan nu uit eigen ervaring vertellen dat het inderdaad geweldig is. En heel veel werk kan ik op afstand doen, zo bleek. Komende week kom ik weer opgeladen terug voor een aantal fysieke trainingen maar het grote voordeel van het trainersvak is dat heel veel zaken ook prima via mail of Teams kunnen.

En dus? Nee hoor, ik ga niet verkassen. Nederland is me te lief en dan in het bijzonder mijn familie, vrienden en mijn sociale leven. Emigreren of een “ëchte” digital nomad worden is dus van de bucket list en dat is ook een mooi inzicht. Maar ik heb mijn eigen vorm gevonden; de vrijheid  om één of misschien wel twee keer per jaar erop uit trekken en op afstand te werken, dat is voor mij de ultieme combinatie. Want je leeft tenslotte maar één keer dus ik begin nu met het leven van mijn droom. En hoe zit het met de jouwe?

#Timemanagement