Copilot is gearriveerd!

Deze week (eind april 2024) is het zover, Copilot is in het Nederlands verkrijgbaar. Jouw persoonlijke AI assistent binnen Microsoft, dus ook in Outlook en Teams. Natuurlijk kan ik niet wachten om hem zelf te gaan gebruiken want ik heb er al veel goeds over gehoord. Ik heb ook al een cursist ontmoet die hem meteen mag gaan bestellen maar ben toch heel benieuwd hoe snel de adoptie van deze tool zal gaan. Copilot kost best geld, dat heb je er in no time uit als je hem echt gaat inzetten als jouw assistent. Maar als hij ongebruikt blijft is het zonde van het bedrag (toch € 337 per jaar, een veelvoud van je licentiekosten).

Wie o wie gaat hem binnenkort al in gebruik nemen? Ik ben heel benieuwd!

Maak jij je zorgen over de opkomst van AI en de eventuele gevolgen voor jouw functie? Ik kwam laatst een mooie spreuk tegen die ik je niet wil onthouden:  AI kan jou niet vervangen maar een persoon die AI gebruikt wel. Dus blijf bij, lees erover en volg de ontwikkelingen is mijn advies.