Copilot is ook mijn assistent 🙂

Vanaf volgende week is Copilot verkrijgbaar in het Nederlands. En als Copilot onze taal spreekt wordt deze AI tool van Microsoft  pas echt interessant want dan kun jij het gaan inzetten om jou te ondersteunen.
Copilot wordt vaak de assistent van de assistent genoemd. Je kunt ‘m vragen stellen maar ook inzetten om stukken te schrijven. Hiervoor gebruik ik hem (of is het haar? Wie het weet mag het zeggen!) zelf ook graag. In deze blog laat ik je zien hoe, misschien haal jij er ook inspiratie uit.

Er zijn meerdere opties maar meestal ga ik gewoon naar de Edge browser. Klik bovenaan op het blauw/groene Copilot icoon. Je ziet nu 2 tabbladen, Chatten en Opstellen. De eerste is de bekendste; hier kun je al je vragen stellen. Maar kijk ook eens naar het rechter tabblad, Opstellen. Dit tabblad is gemaakt voor het opstellen van teksten. Ik geef een duidelijke prompt, een opdracht waar ik een stuk tekst over wil zien en hoe lang die moet zijn, en het liefst ook het doel en context erbij. Hoe duidelijker mijn input hoe beter Copilot mij kan helpen. Voorbeeld: schrijf een stuk over de functie Weergave als Gesprek in Outlook in 500 woorden.
Het mooie is dat, als de eerste draft je niet aanstaat, dan kun je verder bijschaven door rechts onderaan op het plusje te klikken en je feedback te geven.

Ik zal de draft die AI genereert nooit klakkeloos overnemen maar het geeft me wel inspiratie, het laat me een andere invalshoek zien en ik merk dat ik er creatiever van ga denken, meer “out of the box”. Het is ook meteen een check of ik niets vergeten ben. O ja, en het scheelt echt tijd en daar kan ik als timemanagement trainer natuurlijk alleen maar erg blij mee zijn.

 

Hoe gebruik jij Copilot?