Maak jij je druk om je werkdruk?

by Astrid Hoogers on 26 september, 2016 1 comment

We kennen allemaal wel iemand die (structureel) veel overuren maakt. Heb jij ook al eens meegemaakt dat jij allang zag dat iemand “in het rood” dreigde te gaan, maar dat de persoon zelf nog in de ontkenningsfase zat? Vaak wordt er pas ingegrepen als het te laat is.

Volgens de Arbowet is er sprake van werkdruk als een werknemer niet kan voldoen aan de eisen die aan het werk gesteld worden. Je denkt dan meteen aan de hoeveelheid werk in relatie tot de beschikbare tijd, of een te hoog werktempo. Maar er zijn ook andere soorten werkdruk. Denk je soms dat er te hoge eisen aan je gesteld worden en je je functie niet aankunt? Dan heb je last van kwalitatieve werkdruk. Maar in mijn praktijk zie ik, en dit is vast herkenbaar, dat het vooral de werknemer is die zichzelf de werkdruk oplegt. Bepaalde persoonskenmerken, bijv. moeilijk “nee” kunnen zeggen of perfectionisme, maken dat de druk snel kan oplopen . Mensen waarbij werkdruk doorslaat naar stress zijn vaak juist bevlogen mensen met een groot verantwoordelijkheidsgevoel!

De oorzaken van werkdruk kunnen dus liggen op het individuele vlak (hoe ga jij als persoon om met werkdruk) maar ook op afdelings- en organisatie vlak. Als mensen weinig mogelijkheden hebben om hun werk zelf in te delen dan neemt de kans op gezondheidsklachten en evt. verzuim toe. Andere mogelijke oorzaken zijn een gebrek aan ondersteuning van leidinggevenden of collega’s of onzekerheid ten aanzien van je toekomst.

Om een gezonde werkdruk te creëren is inzicht in de huidige situatie nodig. Pas na een grondige analyse kun je aan de juiste radertjes gaan draaien. Maatwerk is dus de enige logische aanpak. Een manager met oog voor zijn mensen zal op tijd ingrijpen want een burn-out wens je niemand toe. Daarnaast heeft het ook voor de organisatie grote gevolgen. Managers spelen dan ook een cruciale rol in het herkennen van stress signalen. Hier zal ik in mijn volgende column op ingaan.

Maak jij je druk om je werkdruk, of ben jij een HR- of lijnmanager en wil je weten hoe het met de werkdruk in jouw organisatie gesteld is? Progressa voert graag een gedegen inventarisatie en analyse uit.

 

Astrid HoogersMaak jij je druk om je werkdruk?

1 comment

Join the conversation
  • IK - 30 september, 2016 reply

    Hoi Astrid,

    Leuk hoor!

    gr IK

Join the conversation