Teams: meelding wanneer beschikbaar

Er is weer een Teams functionaliteit toegevoegd die ook heel interessant is voor ondersteuners: je kunt nu in Teams instellen dat je een melding krijgt wanneer de persoon die je nodig hebt beschikbaar is. Zie het als een soort verklikker: is iemand uit vergadering of verandert zijn status in Beschikbaar dan krijg jij hiervan een seintje.

Dat is handig als je een drukbezette manager hebt die veel in meetings zit en die je soms lastig te pakken kunt krijgen.

 

Zoals je wellicht weet kijkt Teams naar je Outlook agenda voor de status maar iemand kan deze natuurlijk ook zelf op bijv. Niet Storen instellen.
Het instellen van een melding is eenvoudig: ga naar de chat met de desbetreffende persoon, selecteer ‘Meer opties’ en kies ‘Melden wanneer beschikbaar’.
Je kunt ook naar Instellingen gaan, en vervolgens naar Meldingen. Nu zie je onder het kopje Personen dat je hier tot 15 personen kunt toevoegen aan je lijst met statusmeldingen. Dus je kunt hier sleutelfiguren in jouw functie toevoegen. Handig!

Hiermee respecteer je dus ook de tijd en ruimte van je collega’s, omdat je weet wanneer je iemand kunt benaderen zonder hen te onderbreken.