Leestekens lastig? Automatiseer ze!

Eén van de verborgen parels van Outlook, zo ervaar ik het zelf tenminste, is AutoCorrectie. Zo handig in gebruik en toch lees ik er maar weinig over. Niet alleen in het Frans (ik heb een jaar in de Elzas gewoond dus voor mij een taal waarin ik me prima kan redden) maar ook in het Nederlands heb je regelmatig leestekens. Bijvoorbeeld privé, financiën, categorieën etc. In Outlook hoef je deze woorden maar 1x te typen en vervolgens nooit meer naar om te kijken. Hoe? Dat leg ik je hier uit.

Typ het woord zonder leesteken en Outlook markeert ‘m met een rode streep. Ga met je rechtermuisknop naar het juiste woord maar klik dan niet op het woord maar het pijltje erachter. Kies dan Toevoegen aan AutoCorrectie. Et voilà – om in de stijl te blijven – dat is alles. Maar er is nog heel veel meer mogelijk met deze functie!
Eronder zie je nl  AutoCorrectie opties staan. Als je hierop klikt zie je een kopje “tekst vervangen tijdens typen” aanvinken. Nu kun je echt losgaan 🙂

Ik heb bijvoorbeeld bij Vervang en Door staan:
Vervang: wztt
Door: Wij zien uw reactie met interesse tegemoet

Of hele lange dubbele namen in 2 letters vangen, echt dit is gewoon een ideale functie.
Deze letters zijn trouwens niet hoofdlettergevoelig.