Slim slepen in Outlook

Soms zijn er handigheidjes die voor mij vanzelfsprekend zijn en die ik dagelijks gebruik. En dan blijkt dat dat voor veel anderen nieuw is. Vandaag heb ik zo’n tip voor je: het slepen van mails.

 

Als je van een mail een afspraak wil maken kun je de mail met je linkermuisknop naar de Agenda slepen. Loslaten (als je muis erop staat) et voilà, je hebt een agenda item die je verder aan kunt vullen.

Wil je de contactgegevens van iemand bewaren, sleep dan eenvoudig een mail van die persoon naar je Contactpersonen. Meteen haalt Outlook alle beschikbare info uit de mail en je hebt je contactpersoon aangemaakt.

 

Voor taken werkt het ook: sleep een mail naar een taak, laat los en daar is je taak. Werk je al met To Do gebruik dan nog steeds taken want je kunt een mail niet naar To Do slepen. Gelukkig synchroniseert Taken met To Do dus dat is geen enkel probleem.
Bonustip: als je een mail met bijlage hebt kun je ook slepen maar dan zie je alleen tekst, geen bijlage . Als je mail incl. bijlage wilt hebben moet je met je rechtermuisknop slepen i.p.v. de linker. Probeer het maar!

 

In de online versie van Outlook is slepen ook de norm; je zult zien dat je hier van een mail ook door slepen een agenda item of een To Do kunt maken. Wel eerst even rechtsboven het icoontje Mijn Dag aanklikken anders werkt het niet.
Kortom: slepen is en blijft een geweldig Outlook feature!