Meer focus? Start Outlook op in Agenda!

Vandaag een snelle Outlook tip die veel oplevert: je kunt Outlook opstarten in de Agenda. Het grote voordeel daarvan is dat je niet meteen al je emails ziet en daaraan begint. Want je mailbox openen en mails gaan lezen is per definitie reactief: iemand stuurt jou een mail en jij reageert… Dus blijf de regie houden en start je dag met je agenda en taken in één overzicht. Beslis zelf waar jij je aandacht op wilt richten, zo blijf je proactief!

Hoe je dit doet? Ga naar Bestand / Opties / Geavanceerd en onder het kopje “Outlook starten en afsluiten” kies je voor Agenda.
Als je je taken onderin je agenda wilt zien ga je in je Agenda naar tabblad Beeld. Hier zie je Takenlijst Vandaag staan, zet die op Normaal en zo zie je alle taken waar je een datum voor ingevuld hebt verschijnen op die datum. Hmmm, dan moet je dus wel met Taken werken, waar ik groot fan van ben!

En nog een extra tip: als je je dag begint met een kikker – dat is een taak waar je tegenop ziet, lastig vindt of niet heel veel zin in hebt  – dan voel je je superfijn als je die hebt afgevinkt. Heb je de rest van de dag een goed gevoel 🙂