Ontvangen bericht bewerken? Dan kan!

Wist je dat je een ontvangen bericht kunt bewerken? Je kunt er tekst aan toevoegen en op deze manier via de inbox communiceren met je manager of collega. Dat kan heel handig zijn als je elkaar niet veel live of via Teams spreekt. Om even een boodschap of update door te geven bijvoorbeeld.

 

Hoe werkt het? Je opent een ontvangen mail en gaat naar de groep Verplaatsen in het lint. Hier zie je een klein icoontje met een blauw envelopje, het staat bij mij onder het OneNote icoon. Als je hierop klikt zie je Bericht bewerken staan. Type je boodschap en sla de mail weer op, zo makkelijk is het!

 

Tip 1: gebruik een ander lettertype dan die van de oorspronkelijke mail, om duidelijk onderscheid te maken tussen de mail en jouw toevoeging. Een andere kleur of hoofdletters (mijn voorkeur, lekker opvallend) – dan ziet jouw manager of collega meteen op dat jij iets hebt toegevoegd.
Tip 2: De ontvanger ziet jouw toevoeging meteen als hij onder tabblad Beeld de optie Voorbeeld van bericht heeft aangevinkt op 1-3 regels.